Recepty > polévky > zasmažená cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g cibule, 3 stroužky česneku, 1 polévková lžíce lněného semínka, sůl, pepř, 27 g přepuštěného másla pod cibuli (lze zaměnit olivovým olejem), 2 vrchovaté lžíce jíšky, 1,5 l vody, domácí sušený tvaroh, veka
Recept na přípravu:
Do hrnce vložíme přepuštěné máslo. Na máslo pak nasypeme na proužky nakrájenou oloupanou cibuli a na kolečka nakrájený česnek. Vše mícháme a jemně osmahneme asi 10 minut na mírnějším ohni. Poté vložíme do cibule jíšku. Cibuli s jíškou zalijeme půl litrem vody a rozmícháme. Když vidíme, že je jíška krásně rozpuštěná, přilijeme ještě jeden litr vody. Osolíme, opepříme, nasypeme lněné semínko, přikryjeme a necháme vařit. Cibule krásně změnkne, polévka dostane charakteristickou chuť a vůni a jemně zhoustne. To je čas na rozehřátí oleje, aby se na něm jemně osmahly plátky veky. Když je veka osmahlá, nalijeme polévku na talíř, vložíme dva plátky veky, posypeme lžící sušeného tvarohu, nebo parmezánu a ještě ozdobíme cibulí z polévky.
Další recepty:
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kulajda se zakysanou smetanou kterou dochutíme octem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Gulášová polévka s bílými fazolemi
Zasmažená cibulačka má své kouzlo.