Recepty > vepřové maso > zastlané kotlety
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kotlety, sůl, plnotučná hořčice, olej nebo sádlo, větší množství cibule, alobal
Postup přípravy:
Kotlety naklepeme, osolíme a silně potřeme hořčicí. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem nebo sádlem, vyložíme kotletami a zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka. Posolíme, pekáček zakryjeme alobalem a necháme odležet do druhého dne v lednici.
Druhý den vložíme kotlety do předem vyhřáté troby, asi 15 minut pečeme zprudka, poté stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme asi hodinu. Kotlety není třeba podlévat, cibule pustí velké množství šťávy.
Podáváme nejlépe s bramborem nebo bramborovou kaší.
Další recepty:
vepřové kotlety na houbách, bůčková roláda, vepřové kotlety, vepřové maso s arašídovou omáčkou, segedínský guláš, vepřové panenky v županu, vepřová bašta s kari omáčkou, marinovaná vepřová kýta, bůček se zelím, zapečené vepřové kotlety, roláda z mletého bůčku, chilská kýta, zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony, katův šleh, smažená cibule
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.