Recepty

Recepty > kuře > závitky s nivou a broskvemi

Závitky s nivou a broskvemi

Potřebné suroviny:

Kuřecí maso podle počtu porcí, olej, cibule, mletý pepř, sůl, sojová omáčka, hladká mouka
Směs: sýr niva, máslo, kompotované broskve

Postup přípravy:

Strouhaný sýr niva vyšleháme s kouskem másla a vmícháme na kostičky nakrájené broskve.
Kuřecí maso naklepeme, trošku (sýr niva je sám o sobě slaný) osolíme a opepříme mletým pepřem, plátky potřeme směsí a zabalíme jako ptáček. Zavážeme nebo spíchneme jehlou a lehce obalíme v mouce.
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, maso ze všech stran, pokapeme sojovou omáčkou, trochu podlijeme a dusíme doměkka.
Podáváme s hranolky, brambory nebo rýží jako přílohou.

Další jídla:
Hovězí guláš podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Cuketa na kari připravená na pánvi wok.
Kuřecí roláda se špenátem a vařenými brambory.
Kuře pečené na zelí a slanině dopečeme tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninovým salátem.
Svíčková omáčka na smetaně podávaná s kynutým knedlíkem.
Baskické fazole s nakrájeným česnekem.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Kuře se sýrovou omáčkou přelijeme.
Zelné závitky

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla závitky s nivou a broskvemi přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.