Recepty

Recepty > vánoční cukroví > zázvorky s amoniem

Zázvorky s amoniem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

420 g mletého, prosátého cukru (moučkového), 3 vejce + 3 vaječné žloutky, 8 g mletého zázvoru. 420 g mouky (polovina hrubé + polovina hladké - lze použít jen polohrubou) , 1/2 lžičky amonia nebo prášku do pečiva

Postup přípravy:

Cukr, zázvor, vejce a žloutky třete v míse tak dlouho, až vše zhoustne. Poté přidejte většinu mouky smíchanou s droždím či práškem do pečiva a vytvořte těsto. Vál pomoučete zbytkem mouky a těsto na něm ještě dopracujte a poté těsto vyválejte na 3/4cm plát a vykrajujte formičkami. Cukroví pokládejte na pečícím papírem vyložené plechy a nechte cca 3 hodiny usušit.

Pečte v troubě vyhřáté na teplotu 150 °C - délka pečení záleží na velikosti cukroví a jeho tloušťce. Během pečení jednou plech otočte, tak aby cukroví bylo rovnoměrně upečené. Zázvorky nesmí být moc upečené, jen zespodu nafouklé.

Další recepty:
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Zázvorky polijeme čokoládovou polevou.
Kokosky na lineckém ponoříme do horké čokolády.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Kakaová buchta pečená dozlatova.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Fíkové pusinky s oříškem.
Zázvorky hned měkké pečeme na pečícím papíru téměř dozlatova.
Křehké kokosky upečeme do růžova.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Křehký jablkovec ozdobíme šlehačkou a mátou.
Zázvorky z čerstvého zázvoru

Recepty
Zázvorky

Tuto vánoční pochoutku přináší recept na zázvorky s amoniem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.