Recepty > polévky > zázvorová polévka (Drah rasam)
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžičky zázvoru, 50 ml citrónové šťávy, 3 lžíce medu, 1 lžičku čerstvě mletého pepře
Recept na přípravu:
Uvedeme do varu 800 ml vody a vsypeme do ní 3 lžičky zázvoru. Snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Pak přidáme zbytek zázvoru a ostatní složky. Zázvorovou polévku podáváme horkou s rýží.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Česnečka recept na vaření.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Zázvorová polévka s rýží
Zázvorová polévka (Drah rasam) má své chuťové kouzlo.