Recepty > polévky > zázvorová polévka s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 kuřete nebo krůtí křídlo, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 vrchovatá lžíčka mletého zázvoru nebo drcené zázvorové hlízy, sůl, pepř, 2 vrchovaté lžíce rýže, zelená petrželka, trocha oleje
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zázvor. Přidáme maso, osolíme, opepříme, podlejeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do hrnce přidáme vodu, do vařící vsypeme opranou rýži a vaříme do změknutí rýže. Nakonec do polévky vložíme maso obrané z kostí a nakrájené na kousky a zelenou petrželku.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami kterou posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Moravská zelňačka s pečivem.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Kuřecí nudličky s rýží necháme přes noc odležet v lednici.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Asijská zázvorová polévka
Zázvorová polévka s rýží přináší na talíře svoji chuť.