Recepty > ostatní > zbojnické topinky
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
chléb, česnek, olej
Směs: 250g vepřové kýty, 250g dobrého hovězího - roštěnce, 1 větší cibule, 100g sterilovaných kapií, 50g feferonek, lžička solamylu, olej, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na tenké nudličky, na trošce rozpáleného oleje orestujeme, po chvilce přidáme na půlkroužky nakrájenou cibulku, nasekané kapie a feferonky, osolíme, opepříme mletým pepřem a restujeme, až je maso měkké. Poté přidáme solamyl rozmíchaný se lžící vody, necháme přejít varem a odstavíme.
Krajíčky chleba osmažíme na rozpáleném oleji nebo opečeme na vymazaném plechu v troubě.
Zbojnické topinky potřeme česnekem, poklademe směsí a podáváme.
Další recepty:
Hermelínové karbanátky osmažíme v rozpáleném oleji.
Topinky s masovou směsí posypeme strouhaným eidamem.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Bramborový guláš s uzeninou posypeme majoránkou.
Šumavská bramboračka s odděleně vařenými brambory.
Zapečený květák se smetanou podáváme s brambory.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Topinky v troubě ještě teplé konzumujeme.
Těstoviny s tuňákem z konzervy můžeme postrouhat parmazánem.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Ďábelské topinky
Recept, podle kterého připravíte jídlo zbojnické topinky.