Recepty > hovězí maso > zbojnický guláš
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 dkg anglické slaniny, 10 dkg cibule, 50 dkg hovězího masa, 2-3 lžičky mleté papriky, sůl, 1 feferonka, 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, 25 dkg zelí, 4-6 bramborů, 25 dkg čerstvých hub, hladká mouka
Postup přípravy:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a osmahneme. K základu přidáme na kostky nakrájané maso, mletou papriku a zalijeme vařící vodou. Osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, utřený česnek, kmín a dusíme. Když je maso měkké, přidáme nakrájené zelí, oloupané nakrájené brambory, nakrájené předvařené houby a povaříme. V případě potřeby můžeme zahustit hladkou moukou.
Zbojnický guláš podávame s chlebem jako přílohou.
Další recepty:
hovězí guláš, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, znojemský guláš, hovězí guláš na červeném víně, svíčková omáčka na smetaně, hovězí stejk na žampionech, ruský boršč, rajská omáčka s hovězím, gulášová polévka, rajská omáčka, segedínský guláš, hovězí steak Orlov, hovězí roštěná
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.