Recepty > polévky > zbytková masová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
zbylé maso (vařené, pečené, hovězí, drůbeží, vepřové...), 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 vajíčko, zeleninový vývar, chléb na opečení, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Maso nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém másle zpěníme cibuli, přidáme maso a chvíli společně restujeme. Zasypeme hladkou moukou a restujeme dorůžova. Podlijeme vývarem. Provaříme a nakonec přidáme rozšlehané vajíčko.
Podáváme s kostičkami opečeného chleba.
Další recepty:
Rajčatová polévka s cuketou a nadrobno nasekanou zelenou petrželku.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Tvarohová pomazánka s mrkví a sklenkou mléka.
Frankfurtská polévka s párkem posypaná pažitkou.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Česnečka se sýrem a šunkou zjemníme lžíčkou másla.
Rajská omáčka s masovými kuličkami s kynutým knedlíkem.
Kmínová polévka s noky do které přidáme čerstvé máslo.
Krémová zelňačka s osmaženou houskou.
Masové kuličky v rajské omáčce 10 minut povaříme.
Čočkovka
Ochutnejte recept zbytková masová polévka.