Recepty > polévky > zbytková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce krup, 3 lžíce ovesných vloček, trochu kořenové zeleniny (i zmražené), sůl, 1 kostka slepičího nebo hovězího bujónu, mletý pepř, majoránka, 3-4 stroužky česneku, sušená petrželová nať, olej
Recept na přípravu:
Na troše oleje opražíme kroupy a ovesné vločky do zezlátnutí. Zalijeme litrem studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bujón, majoránku, na kousky pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí krup (asi 30 minut). Do hotové polévky zamícháme rozmačkaný česnek, petrželovou nať, případně dosolíme.
Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Sekaná se sýrem a křenem pečeme asi 45 minut.
Pórková polévka s vajíčkem s petrželkou.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Smetanová omáčka s krabími tyčinkami do níž přidáme koření tzatziky.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme je po obou stranách.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Zbytková masová polévka
Zbytková polévka přináší na talíře svoji chuť.