Recepty

Recepty > polévky > zdravá polévka z červené čočky

Zdravá polévka z červené čočky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 2 lžíce olivového oleje, 1 špetka koriandru, 200 g červené čočky, 1 cibule, 1 litr zeleninového vývaru, citronová šťáva, sůl

Recept na přípravu:

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mletý koriandr. Čočku zalijeme vývarem, přivedeme k varu a povaříme asi 15 minut, až změkne. Nakonec podle chuti zakápneme citronovou šťávou, osolíme až před koncem vaření. Zdravou polévku z červené čočky podáváme s chlebem nebo samotnou.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramborová polévka se sušenými houbami kterou okořeníme majoránkou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Smetanová brokolicová polévka z brokolice rozebrané na malé růžičky.
Rychlá znojemská omáčka kterou podáváme s vhodnou přílohou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Rychlá polévka z mletého masa s těstovinami.
Tvarohová pomazánka s tuňákem na chléb.
Polévka z červené čočky a rajčat

Recepty
Motto

Zdravá polévka z červené čočky přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.