Recepty

Recepty > polévky > žebračka

Žebračka

Suroviny potřebné pro přípravu:

3/4 litru vody, 200 g chleba, sůl, kmín, 1/4 litrukysané smetany nebo mléka, 1 menší cibule, 40 g másla, 1 vejce

Recept na přípravu:

Starší tvrdý chléb rozlámeme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přecedíme a rozvařený chléb prolisujeme. Do polévky zamícháme vejce rozšlehané v mléce nebo ve smetaně, máslo a přisolíme. Nakonec přidáme do červena osmaženou, drobně nakrájenou cibulku.

Další recepty:
Kroupová polévka se zeleninou a nastrouhanými brambory.
Zeleninová polévka s krupicí a hrstí nasekané pažitky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Poctivá domácí bramboračka s chlebem.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Krémová zelňačka se smetanou.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Halušky se zelím a uzeným masem smícháme v míse.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Chlebová polévka našich babiček s osmaženým vajíčkem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Chlebová polévka recept

Recepty
Motto

Žebračka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.