Recepty > polévky > žebrácká chlebová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3/4 litru vody, 200 g chleba, sůl, kmín, 250 ml kyselého mléka nebo smetany, 1 menší cibule, 40 g másla, 1 vejce
Recept na přípravu:
Starší tvrdý chléb rozlámeme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přecedíme a rozvařený chléb prolisujeme přes cedník. Do polévky zamícháme vejce rozšlehaná v mléce nebo smetaně, máslo a podle chuti přisolíme. Nakonec přidáme dočervena osmaženou, nadrobno nakrájenou cibulku.
Další recepty:
Žebrácká polévka s rozšlehaným vajíčkem.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Smetanová koprová omáčka přikyselená a přislazená.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat česnek.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Chlebová polévka
Žebrácká chlebová polévka přináší na české talíře svoji chuť.