Recepty > polévky > žebrácká polévka se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 brambory, sklenka kyselé smetany, 1 litr vody, lžíce másla, 2 stroužky česnek, cibule, 2 vejce, 2 hrnky chléb, sůl, citron
Recept na přípravu:
Do litru vody nebo vývaru z kostí vložíme pokrájený chléb - nejlépe kůrky. Přidáme česnek rozetřený se solí, najemno pokrájenou cibulku, na kostky pokrájené brambory a osolíme. Uvaříme doměkka. Polévku můžeme rozmixovat. Po odstavení z plotny přidáme do žebrácké polévky kyselou smetanou s rozšlehanými vejci a kapku citronové šťávy. Žebráckou polévku ihned podáváme.
Další recepty:
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Krémová česnečka s brambory.
Hadrová polévka dochucená bylinkami.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Slovenská zelňačka do níž přidáme bramborové nudle.
Hrnková jablečná bábovka kterou pečeme přibližně hodinu.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Mrkvová polévka s rýží a vaječným žloutkem.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Mrkvový krém s pomerančem prohřejte před podáváním.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Párková polévka kterou dochutíme majoránkou.
Žebrácká polévka
Žebrácká polévka se smetanou má své chuťové kouzlo.