Recepty

Recepty > polévky > žebrákova cumlová polévka

Žebrákova cumlová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce másla, 2 plné polévkové lžíce krupice hrubé, 2 syrová vejce, 1,5 l vody, kostka hovězího bujónu, Vegeta, sekaný zelený libeček, sekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na másle osmažíme hrubou krupici, pak přidáme syrová vejce a uděláme míchaná vajíčka. Zalijeme vařící vodou, přidáme masový bujón, dochutíme Vegetou a provaříme. Na závěr vložíme sekaný libeček (pro tuto polévku je naprosto důležitý), zelenou petrželku a podle potřeby ještě lžičku másla. Polévku vařívala má prosečská babička a já jsem si myslela, že je to polévka hovězí.

Další recepty:
Valašská kyselica s brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Oukrop z bramborového vývaru.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kuře na kari

Recepty
Motto

Žebrákova cumlová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.