Recepty > z brambor > žebrákovy brambory
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kg vařených brambor, sůl, pepř, 200g sádla, 200g škvarků, 400g hrubé krupice, 1 litr vody, pažitka nebo petrželka
Recept na přípravu:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme.
Na polovinu rozpuštěného sádla dáme krupici a opražíme. Pak zalijeme postupně vodou a vzniklou kaši chvíli povaříme. Přidáme škvarky a druhou polovinu sádla (také můžeme na druhé polovině sádla osmažit velkou cibuli a přidat ji se sádlem), brambory, sůl, pepř a rozšťoucháme a mícháme tak, aby z brambor zůstaly ještě kousky - ne úplně na kaši. Při podávání na talíři hustě posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Podáváme s kyselou okurkou nebo naloženou červenou řepou.
Další recepty:
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Sýrové nočky do polévky se hodí do vývarů i do bílých polévek.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Řecké brambory vložíme do předem vyhřáté trouby.
Škubánky recept na přípravu.
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Recept na bramboráky se zelím
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept žebrákovy brambory.