Recepty > omáčky > zelená jarní omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 3/8 l masového vývaru, 1/8 l šlehačky, 2 vejce, svazek zelených bylinek: pažitka, petrželka, pampeliška, kopřiva, šťovík
Jak připravit tento recept:
Rozpustíme tuk, přidáme mouku, promícháme, produsíme a zalijeme studeným vývarem. Rozmícháme a několik minut vaříme. Vejce rozklepnme a žloutky rozkvedláme ve smetaně. Vlijeme do omáčky a již nevaříme, jen prohřejeme. Na závěr přidáme jemně nakrájené bylinky a omáčku necháme ještě chvilku rozležet.
Omáčka se hodí k různě upraveným rybám, masům, drůbeži.
Další recepty:
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Mléková polévka se sekanou pažitkou.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Smažená cibule kterou podáváme k různým druhům kaší.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Jarní hlávkový salát
Dozvíte se zde, jak se připravuje zelená jarní omáčka a recept na přípravu.