Recepty

Recepty > polévky > zelená letní polévka

Zelená letní polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

špenátové listy, rukolové listy a listy zeleného salátu (v poměru 2:1:1), cibule, olej, sůl, kardamom, černý pepř, polévková lžíce zeleného pepře, 1/2 čajové lžičky sušené máty, vejce, smetana

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme opláchnuté zelené listy, jak špenátu, tak rukoly i salátu, zamícháme, osolíme a dusíme. Po malé chvilce přilijeme asi 250 ml vody a ponormým mixérem rozmixujeme. Vrátíme na oheň, přilijeme vodu – neuvádím záměrně množství ani zelených listů, ani vody. Jde o vlastní potřebu mít polévku hustou dle vlastní chuti. Čím více listů a méně vody, tím samozřejmě lépe. Dochutíme solí, přidáme nadrcený pepř a kardamom do polévky rozkvedláme jedno vejce a opět vaříme. Není třeba mnoho, stačí 15 minut. Nakonec přidáme mátu, promícháme a zamícháme smetanu. Polévku můžeme podávat s upraženou houskou.

Další recepty:
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kulajda se zakysanou smetanou kterou dochutíme octem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Jarní bramborová polévka

Recepty
Motto

Zelená letní polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.