Recepty > omáčky > zelená omáčka k fondue
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 ml zakysané smetany, 2 lžíce bylinek (petrželka, kopr, tymián, estragon, řeřicha), 1 lžíce posekané papriky, 1 vejce natvrdo, pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Smetanu smícháme s bylinkami, solí, pepřem, vložíme do misky a posypeme natvrdo vařeným, drobně nakrájeným vejcem a pažitkou. Před podáváním dáme vychladit do chladničky.
Další recepty:
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Smažená cibule kterou podáváme k různým druhům kaší.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Jarní hlávkový salát
Dozvíte se zde, jak se připravuje zelená omáčka k fondue a recept na přípravu.