Recepty > polévky > zeleninová hrstková
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrst hub, hrst zeleniny, hrst rýže, hrst čočky, hrst cibule, hrst brambor, hrst pórku, 2 lžíce sádla, 1,5 litru vody nebo vývaru, majoránka, sůl, mletý pepř, 3 hrstky nudlí, 2 vejce
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku do zlatova, poté přidáme všechnu zeleninu podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Dolijeme zbytkem vody nebo vývaru, přidáme nudle, povaříme, dochutíme a nakonec zakvedláme dvě vajíčka.
Další recepty:
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Pikantní česnečka s drobně nakrájenými vajíčky.
Italská zeleninová polévka minestrone je tradiční recept.
Krémová bramboračka, brambor nastrouháme nahrubo.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Těstoviny s listovým špenátem a parmezánem.
Krémová zelňačka s nadrobno nakrájenou a osmaženou houskou.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Zeleninová polévka s nudlemi
Ochutnejte recept zeleninová hrstková polévka.