Recepty

Recepty > omáčky > zeleninová omáčka s bylinkami

Zeleninová omáčka s bylinkami recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 cibule, 500 g mrkve, 100 g petržele, 300 g brambor, 6 lžic olivového oleje, 1 litr zeleninového vývaru, 1 hřebíček, 1 bobkový list, 1 lžička libečku, 150 g špenátu, 2 svazky petrželky, 1 svazek kopru, 1/2 svazku pažitky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, pepř

Jak připravit tento recept:

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Očistíme mrkev a petržel a rozkrájíme je podélně na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu a vše společně podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, bobkový list a libeček a na mírném ohni vaříme zakryté asi 15 min. Mezitím omyjeme špenát a na poslední 3 min. ho přidáme do polévky. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Stroužky česneku nahrubo pokrájíme. Z bylinek, parmazánu a olivového oleje utřeme hustší kašičku. Osolíme ji, opepříme a do každého talíře polévky ji dáme asi 1 lžíci.

Další recepty:
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Jarní hlávkový salát

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje zeleninová omáčka s bylinkami a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.