Recepty > polévky > zeleninová polévka lahodné chuti
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, 1 cibule, 3 brambory, 100 g růžičkové kapusty, smetana, sůl, pepř, máslo, lanýžový olej
Recept na přípravu:
Cibuli nasekáme nadrobno, oloupanou mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na kostičky. Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme mrkev, celer a petržel a vše spolu osmahneme. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme brambory, růžičkovou kapustu, podle chuti osolíme, opepříme a uvaříme do měkka. Poté přilijeme smetanu necháme probublat, vypneme a poté se zeleninová polévka doladí jemně několika kapičkami lanýžového oleje.
Další recepty:
Krémová česnečka rozmixovaná.
Česnečka s bramborem a chlebem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rajská omáčka s vajíčkem
Zeleninová polévka lahodné chuti má své kouzlo.