Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka na asijský způsob

Zeleninová polévka na asijský způsob recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr hovězího vývaru, 200 g vepřové kýty, 2 lžíce sádla, 50 g karoetky, 50 g hlávkového zelí, 50 g bambusových výhonků nebo na plátky pokrájená kedlubna, 50 g fazolkových lusků, 50 g máčených voňavých hub, 3 lžíce červeného dezertního vína, 1 lžička Glutasolu, sůl, zelená petrželová nať

Recept na přípravu:

Na malém množství horkého sádla rychle osmahneme na kolečka nakrájenou mrkev a kostičky hlávkového zelí, přidáme plátky bambusových výhonků nebo kedlubny, na nudličky nakrájené kloboučky voňavých hub a nakonec přidáme konzervované zelené fazolové lusky. Směs vložíme do polévkové mísy. V čistém vývaru povaříme tenké plátky vepřového masa, odstraníme pěnu a ochutíme vínem, Glutasolem a solí. Polévkou zalijeme zeleninovou směs a ozdobíme petrželovou natí.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Polévkové knedlíčky se přidávají těsně před podáváním.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Italská zeleninová polévka minestrone kterou podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Tyrolské knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Zeleninová polévka na asijský způsob přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.