Recepty > polévky > zeleninová polévka s houbami a bambusovými výhonky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru slepičího vývaru, 100 g čerstvých hub, 200 g vepřového masa z bůčku, 1 lžíce vína, 2 rajčata, čerstvý nebo mletý zázvor, 1 lžíce oleje, 100 g bambusových výhonků, 1 celer, 1 mrkev, 100 g hrášku, 2 vejce, 1 hlávkový salát, sůl, Glutasol, petrželová nať
Recept na přípravu:
Do pánve vložíme na malé kostičky nakrájený bůček bez kůže, pokapeme vínem, přidáme mletý zázvor, 1 lžíci vody a do zlatova opečeme. Mezitím dáme vařit předem připravený slaný slepičí vývar, přidáme opečený bůček, na kostičky nakrájený celer, mrkev, bambusové výhonky, čerstvé houby a hrášek. Ke konci varu vlijeme rozšlehaná vejce, ochutíme Glutasolem a ozdobíme petrželovou natí a rozkrájeným hlávkovým salátem.
Další recepty:
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Smetanová žampionová polévka kterou zjemníme smetanou.
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Italské rizoto s houbami posypeme parmazánem.
Vichyssoise podáváme zastudena.
Boršč bez masa z tofu.
Žampionová polévka s celerem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zeleninový krém zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Svítek do polévky
Ochutnejte recept zeleninová polévka s houbami a bambusovými výhonky.