Recepty > polévky > zeleninová polévka s jáhly
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 petržel, 2 mrkve, 2 brambory, 1 kostka slepičího bujónu, sůl, mletý pepř, majoránka, 3-4 lžíce jahel, 3 stroužky česneku, zelená petrželka
Recept na přípravu:
V hrnci rozpálíme olej a máslo. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Za stálého míchání smažíme, až mrkev pustí barvu. Zalijeme studenou vodou (asi 1,5 l), osolíme, přidáme bujón, na kostičky nakrájené oloupané brambory, pepř, majoránku, jáhly a vaříme do změknutí (cca 15 minut). Po odstavení z plotny vmícháme rozmačkaný česnek a posekanou zelenou petrželku.
Další recepty:
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Moravská zelňačka s pečivem.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Zeleninová polévka s kroupami a žloutkem
Zeleninová polévka s jáhly přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.