Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s kedlubnem

Zeleninová polévka s kedlubnem recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 větší mrkve, 1 petržel, 1 kedluben, kousek květáku, trošku hrášku (sterilovaného), 1 celou cibuli, 3 brambory, olej, hladká mouka, sladká mletá paprika, sůl

Recept na přípravu:

Vše očistíme a nakrájíme na kostičky (kromě cibule), olej nebo kousek sádla roztopíme v hlubším hrnci a všechnu připravenou zeleninu vsypeme dovnitř, pár minut za stálého míchání restujeme, 1-2 velké lžíce hladké mouky smícháme s vrchovatě naplněnou lžičkou sladké červené papriky a směsí potom poprášíme zeleninu, chvilku mícháme a zalijeme vodou, přidáme trochu soli a pepře a vaříme dokud není zelenina měkká, hotovou polévku případně dochutíme solí.

Další recepty:
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání posypeme parmezánem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Kmínová polévka s noky do níž přidáme čerstvé máslo.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Polévka s vaječným kapáním

Recepty
Motto

Zeleninová polévka s kedlubnem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.