Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s kroupami a žloutkem

Zeleninová polévka s kroupami a žloutkem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

60 g krup, 30 g másla, 30 g mouky, 100 g kořenové zeleniny, 1 větší houba, sůl, mletý pepř, 150 ml mléka, 1 vaječný žloutek, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Oprané kroupy přes noc namočíme a druhý den je uvaříme do měkka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme jí vývarem z krup, přidáme na nudličky nastrouhanou zeleninu, kroupy a vaříme, až je vše měkké. Osolíme, opepříme a hotovou kroupovou polévku zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vaječný žloutek a prohřejeme. Nakonec ozdobíme nadrobno posekanou petrželkou.

Další recepty:
Pikantní zelňačka kterou zjemníme smetanou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi na talíři posypeme parmezánem.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá bramborová polévka s česnekem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept zeleninová polévka s kroupami a žloutkem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.