Recepty > polévky > zeleninová polévka s kroupami a žloutkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g krup, 30 g másla, 30 g mouky, 100 g kořenové zeleniny, 1 větší houba, sůl, mletý pepř, 150 ml mléka, 1 vaječný žloutek, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Oprané kroupy přes noc namočíme a druhý den je uvaříme do měkka. Z másla a mouky si připravíme jíšku, zalijeme jí vývarem z krup, přidáme na nudličky nastrouhanou zeleninu, kroupy a vaříme, až je vše měkké. Osolíme, opepříme a hotovou kroupovou polévku zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vaječný žloutek a prohřejeme. Nakonec ozdobíme nadrobno posekanou petrželkou.
Další recepty:
Pikantní zelňačka kterou zjemníme smetanou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi na talíři posypeme parmezánem.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky do které přidáme vegetu pro dochucení.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá bramborová polévka s česnekem
Ochutnejte recept zeleninová polévka s kroupami a žloutkem.