Recepty > polévky > zeleninová polévka s krupicí a vejci
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 mrkev, 1 petržel, 1 brambora, 1/2 cibule, 1 kostka slepičího bujónu, sůl, mletý pepř, 1 vrchovatá lžíce krupice, 2 malá vejce, olej nebo máslo
Recept na přípravu:
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno. Nasypeme do hrnce na rozehřátý tuk a za stálého míchání trochu osmažíme. Zasypeme krupicí, chvíli společně smažíme a odstavíme. Přidáme vejce, důkladně promícháme, vrátíme na plotýnku a chvíli mícháme. Pak zalijeme vodou (asi 1 litr), osolíme, opepříme, přidáme bujón a na kostičky pokrájenou bramboru. Vaříme asi deset minut. Podle chuti dosolíme. Při podávání na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Moravská zelňačka s pečivem.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Zeleninová polévka s kroupami a žloutkem
Zeleninová polévka s krupicí a vejci přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.