Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s malými kroupami

Zeleninová polévka s malými kroupami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1-2 brambory, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 cibule, hrst hrášku, hrst malých krup (č.3), 1 kostka slepičího bujónu, sůl, mletý pepř, hrstka hotové jíšky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Do hrnce se studenou vodou dáme hrášek, celou půlku cibule, bujón a na kousky pokrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme, a přivedeme k varu. Do vařící polévky přidáme propláchnuté krupky a všechno společně vaříme do změknutí (cca 20 minut). Až jsou kroupy měkké, přidáme jíšku a ještě chvilku povaříme. Na talíři doplníme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Moravská zelňačka s pečivem.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Hustá květáková polévka kterou zjemníme smetanou.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Zeleninová polévka s kroupami a žloutkem

Recepty
Motto

Zeleninová polévka s malými kroupami přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.