Recepty > polévky > zeleninová polévka s mandlemi
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 1 mrkev, 50 g celeru, 1 lžíce oleje, 500 ml zeleninového vývaru, 150 g sterilovaných rajčat, 300 g bílých sterilovaných fazolí, 1 lžička oregana, 50 g špenátu, 20 g mandlových lupínků, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a zázvor na malé kousky. Všechno podusíme asi 1 minutu na rozpáleném oleji. Vývar, rajčata, fazole, oregano, nasekaný špenát, pepř a sůl přidáme k dušené zelenině a vaříme ještě 10 minut. Mandlové lupínky opečeme na pánvi bez oleje. Polévku dáme do talířů, posypeme sýrem a mandlovými lupínky.
Další recepty:
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Česnečka recept na vaření.
Pikantní zelňačka a brambory.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Italská zeleninová polévka minestrone
Zeleninová polévka s mandlemi má své chuťové kouzlo.