Recepty > polévky > zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
olivový olej, 1 cibule, 1,5 litru zeleninového vývaru, 2 mrkve, kousek celeru, petržel, 1 rajče, růžičková kapusta - cca 10 malých kapustiček, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, ovesné vločky, 1 vejce, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Na malém množství rozehřátého olivového oleje orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme zeleninový vývar, na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu - mrkev, celer a petržel a necháme ji chvíli vařit, dokud zelenina nezměkne, poté přidáme nakrájené malé kapustičky a nakrájené rajče, opět chvíli vaříme, dokud kapusta není měkká a přidáme prolisovaný česnek, ovesné vločky, osolíme, opepříme a povaříme, nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Česnečka se šunkou ze dvou paliček.
Kuřecí vývar s noky z vajíčka a krupičky.
Polévka z hříbků mohou být i mražené nebo sušené.
Zelňačka na jejíž přípravu použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Slepičí vývar s vajíčkem - vývar ze slepice přecedíme.
Slepičí vývar připravíme z celé slepice.
Česnečka se sýrovými knedlíčky - nejprve si připravíme vývar.
Italská zeleninová polévka minestrone je italský recept.
Česnečka z pěti stroužků.
Kuřecí vývar načerveno
Ochutnejte recept zeleninová polévka s ovesnými vločkami.