Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s rajčaty a vločkami

Zeleninová polévka s rajčaty a vločkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vody, 600 g rajčat, cibule, mrkev, malá petržel, 2 lžíce ovesných vloček, 2 lžíce másla nebo oleje, lžíce mouky, sůl, lžička cukru

Recept na přípravu:

Najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na másle nebo oleji, zaprášíme moukou a osmahneme do světležluta, přidáme na dílky nakrájená rajčata, zalijeme vodou a vaříme. Když zelenina změkne, polévku přecedíme a prolisujeme sítem, mírně osladíme, podle chuti dosolíme, zavaříme do ní propláchnuté ovesné vločky a ještě asi dvacet minut vaříme.

Další recepty:
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Pohanková nádivka s kuřetem půl hodinky pečená.
Bílá česnečka s nasekanou petrželkou.
Sýrová polévka se zeleninou a zelenou petrželkou.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Zeleninová polévka s houbami

Recepty
Motto

Zeleninová polévka s rajčaty a vločkami přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.