Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Suroviny potřebné pro přípravu:

mrkev, petržel, asi 2 cm silný plátek celeru, 0,5 pórku, menší cibulka, 4 rovné polévkové lžíce rýže parboiled, cca 1 cm silný plátek másla, bujón karpatský nebo zeleninový, sůl, polévkové koření, Harmonie chuti na dochucení, 1,5 litru vody, zelená petrželka na ozdobení

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a pórek na kolečka. Přidáme čtyři rovné polévkové lžíce rýže a vše společně chvíli restujeme. Poté vše zalijeme horkou vodou z konvice, přidáme bujón a vaříme, dokud není rýže měkká (asi 15 minutek). Když je rýže hotová, dochutíme solí, Harmonií chuti a ozdobíme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Krémová česnečka s brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hrnková jablečná bábovka kterou pečeme přibližně hodinu.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Slovenská zelňačka do níž přidáme bramborové nudle..
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Mrkvová polévka s rýží a vaječným žloutkem.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Hadrová polévka dochucená bylinkami.
Mrkvový krém s pomerančem prohřejte před podáváním.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Párková polévka kterou dochutíme majoránkou.
Kuřecí nudličky s rýží

Recepty
Motto

Zeleninová polévka s rýží má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.