Recepty > polévky > zeleninová polévka s uzeninou a sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
kousek celeru, mrkve a petržele )celkem asi 200g kořenové zeleniny), 40g másla, 1 cibule, 1-2 lžíce sterilovaného hrášku, 200g syrových oloupaných brambor, masox, sůl, pepř, 100g uzeniny (klobása, párek, točený salám), 100g tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, nakrájenou uzeninu a osmažíme. Zalijeme vodou, přidáme hrášek, nakrájené brambory, masox, podle chuti osolíme a vaříme doměkka.
Při podávání na talíře rozdělíme nahrubo nastrouhaný sýr a přelijeme zeleninovou polévkou.
Další recepty:
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Bramborový guláš s klobásou a paprikou.
Krémová kapustová polévka ozdobená snítkou čerstvé petrželky.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Zeleninová polévka s krupičkou je ozdobená pokrájenou petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kmínová polévka s noky do které přidáme čerstvé máslo.
Lívance s ovesnými vločkami podáváme posypané skořicí.
Zelňačka s klobásou a smetanou ke které přidáme kostičky brambor.
Rychlá zeleninová polévka
Zeleninová polévka s uzeninou a sýrem má své chuťové kouzlo.