Recepty > polévky > zeleninová polévka s vepřovou kýtou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru slepičího vývaru, 250 g vepřové kýty, 2 pórky, 100 g bílého zelí, 2 lžíce vína, 2 mrkve, 1 lžička Glutasolu, špetka soli, sekaná petrželová nať, 1 lžíce sádla
Recept na přípravu:
Do čistého slaného slepičího vývaru zavaříme vepřové maso z kýty nakrájené na tenké plátky. Povaříme a vidličkou zamícháme, aby se plátky neslepily. Pěnu, která se utvoří, odstraníme. Přidáme víno, na kostičky nakrájený a dobře vypraný pórek, zelí bez košťálu a na slabé plátky nakrájenou mrkev. Ještě povaříme, až zelenina změkne, přidáme Glutasol, petrželovou nať a 1 lžíci sádla.
Další recepty:
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Smetanová žampionová polévka kterou zjemníme smetanou.
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Italské rizoto s houbami posypeme parmazánem.
Vichyssoise podáváme zastudena.
Boršč bez masa z tofu.
Žampionová polévka s celerem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Zeleninový krém zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor i hub.
Zeleninová polévka s nudlemi
Ochutnejte recept zeleninová polévka s vepřovou kýtou.