Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka se sýrovými noky

Zeleninová polévka se sýrovými noky

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g mrkve, polovina celerové bulvy, 1 petržel, 1 středně velký kedluben, 1 středně velká brambora, 50 g prorostlé slaniny, sůl, 1 litr čistého masového vývaru
Sýrové noky: 30 g másla, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžička polohrubé mouky, 2 lžíce strouhaného sýra (např. ementál), sůl, čerstvě mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, půl svazku hladké petrželky

Recept na přípravu:

Zeleninu a bramboru omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky vložíme d hrnce a necháme zesklovatět. Postupně přidáváme zeleninu a dusíme 10 minut. Mezitím utřeme máslo a postupně přidáme vejce, strouhanku, mouku a strouhaný sýr. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Hmotu necháme 10 minut odležet. Dvěma lžičkami vypichujeme z hmoty noky a vkládáme je do polévky. Několik minut je upravujeme pod bodem varu. Polévku podáváme posypanou petrželkou.

Další recepty:
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Česnečka recept na vaření.
Pikantní zelňačka a brambory.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Zeleninová polévka se sýrovými noky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.