Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka z kořenové zeleniny s krupicí

Zeleninová polévka z kořenové zeleniny s krupicí

Suroviny potřebné pro přípravu:

kořenová zelenina, 2 vrchovaté lžíce krupice, lžíce másla nebo oleje, kostka slepičího bujónu, sůl, pepř, česnek, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém tuku orestujeme nadrobno pokrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, po chvíli přidáme krupici a ještě chvíli společně smažíme. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku bujónu a asi 10 minut povaříme. Nakonec polévku dosolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a nadrobno posekanou zelenou petrželku.

Další recepty:
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Moravská zelňačka s pečivem.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami kterou posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Rychlá bramboračka s ovesnými vločkami, mrkví a brambory.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Zeleninová polévka s krupicí a pažitkou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Zeleninová polévka s kroupami a žloutkem

Recepty
Motto

Zeleninová polévka z kořenové zeleniny s krupicí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.