Recepty > polévky > zeleninová sedlina do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g hrášku, 50 g zelených fazolek, 3/8 litru mléka, 3 žloutky, 1 celé vejce, sůl, 50 g žampionů osmažených na másle
Recept na přípravu:
Sterilovanou nebo ve slané vodě uvařenou zeleninu prolisujeme (rozmixujeme). Přidáme mléko, žloutky, celé vejce, sůl a posekané osmažené žampiony, vše dobře promícháme a uvaříme v páře podle základního předpisu.
Další recepty:
Ruská polévka boršč se smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Vaječná omáčka s bylinkami.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Vaječná sedlina do polévky ze které tvoříme malé noky.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Rychlá vaječná polévka
Zeleninová sedlina do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.