Recepty > omáčky > zeleninové čatní
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g krystalového cukru, 4 rajčata, 3 malé cibule, 2 kyselá jablka, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 chilli paprička, 7 lžic bílého vinného octa, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/4 lžičky soli, špetka kardamomu
Jak připravit tento recept:
Rajčata krátce spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky, papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, omytou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké proužky, cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno. Veškerou zeleninu vložíme do velkého hrnce, přidáme mletou papriku, kardamom, bílý vinný ocet, cukr, sůl a vše důkladně promícháme. Poté přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 50 minut. Čatní naplníme do předem připravených vyvařených sklenic, dobře je uzavřeme a na 15 minut obrátíme a necháme vychladnout.
Další recepty:
Falešná svíčková na smetaně s citronovou šťávou nebo octem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Čatní z jablek přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Recept na chapati, indický chleba namažeme rozpuštěným máslem.
Zeleninové karbanátky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Vepřové koleno na červeném víně vyjmeme a naporcujeme.
Bavorská svíčková které dodají chuť brusinky.
Indické čatní
Dozvíte se zde, jak se připravuje zeleninové čatní a recept na přípravu.