Recepty > moučníky a dezerty > zeleninové chlebíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g rajčat, 4 zelené papriky, 100 g cibule, 100 g másla, 50 g tvrdého sýra, 4 vejce, sůl, pepř, máslo, chléb
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme oloupaná zrnek zbavená rajčata, rozkrájená na čtvrtky. Podusíme, až pustí št'ávu, přidáme na nudličky nakrájené papriky, zbavené zrnek. Dusíme chvíli bez podlévání, až se všechna št'áva vydusí. Potom přilijeme rozkvedlaná vejce, přisolíme, pepříme a dobře promícháme. Necháme na mírném ohni ztuhnout. Připravené krajíčky chleba potřeme slabě máslem a vychladlou zeleninou. Posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme v troubě na plechu, až se sýr rozpustí a okraje chlebíčku zčervenají.
Další recepty:
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Jáhly s bramborem ihned podáváme.
Jáhly na slano důkladně promícháme.
Škubánky recept na přípravu.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Květákový nákyp zapečeme asi půl hodiny.
Rýžová kaše
Zeleninové chlebíčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.