Recepty > zeleninové > zeleninové karbanátky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1/2 svazku petrželky, 400 g polévkové zeleniny (mrkev, petržel, celer, pórek), olej na smažení, 1 vejce, mletý pepř, vegeta, 1 balení bramborový knedlík v prášku, 100 g ovesných vloček
Postup přípravy:
Zeleninu očistíme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme, pórek nakrájíme na plátky a petrželku naosekáme najemno. V odměrce rozšleháme vejce a doplníme vodou do 500 ml, přelijeme do mísy a metlou na sníh vmícháme bramborové knedlíky v prášku a ovesné vločky, ochutíme vegetou a necháme 10 minut odpočinout. Poté přidáme pokrájenou zeleninu, navlhčenýma rukama tvoříme z těsta karbanátky silné asi 1 cm, které poté z obou stran smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Zeleninové karbanátky podáváme se zeleninovým salátem.
Další jídla:
Ratatouille je francouzský recept.
Rybí karbanátky na které použijeme tresku.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Nádivka do kuřete které poté upečeme.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Vepřové maso se zeleninou podáváme s vhodnou přílohou.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.
Cuketová polévka s brambory podáváme na stůl.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Kuřecí karbanátky podáváme s vařenými brambory.
Zeleninová pánev na řecký způsob
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo zeleninové karbanátky.