Recepty > kuře > zeleninové kuře bez tuku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 paprika, 4 mrkve, moravanka, žampiony, sůl, koření na pečené kuře, sklenice vody, sáček na pečení
Postup přípravy:
Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, okořeníme a osolíme. Do pečícího sáčku vložíme kuře, na kostičky nakrájenou papriku a na kolečka nakrájenou mrkev, slitou zeleninovou směs Moravanka a žampiony. Pečící sáček vložíme do trouby předem rozehřáté na teplotu 180°C, ve které kuře pečeme přibližně hodinu a půl. Poté vytvoříme do pečícího sáčku otvor a dopečeme dalších 15 minut, aby se na kuřeti vytvořila křupavá kůrka.
Další jídla:
Kuře na rajčatech podáváme s rýží.
Sójová sekaná vytvarovaná do tvaru šišky.
Hlíva s těstovinami na bylinkách.
Švestková omáčka s paprikou.
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuřecí stehna na zelenině s kukuřicí.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Slovenská kyselice z kysaného zelí.
Kuřecí srdíčka na smetaně která osmahneme a deset minut povaříme.
Zeleninové kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm zeleninové kuře bez tuku.