Recepty > kuře > zeleninové kuřecí maso
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
350 g kuřecího masa, 400 g zeleninové směsi s houbami (mražená), 3 lžíce oleje, světlá sojová omáčka, koření Adamova žebra
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a naložíme do směsi koření, sojové omáčky a oleje na hodinu až dvě. Poté maso osmažíme na rozehřáté pánvi, přidáme zeleninu a 5 minut restujeme. Zelenina má být měkčí, ale křupavá. Podáváme s různě upravenými brambory.
Další jídla:
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Smažená kuřecí kapsa s vaječnou náplní.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Plněné papriky s rajskou omáčkou pečeme ve vyhřáté troubě.
Kuře na kari koření a smetaně.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme mraženou zeleninovou směs.
Smetanové kuřecí kostky na kari s Nivou a smetanou.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Vepřové na houbách s anglickou slaninou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Játra na víně ke konci dušení podlijeme vínem.
Maso v peřině
Recept, podle kterého připravíme pokrm zeleninové kuřecí maso.