Recepty > moučníky a dezerty > zeleninové lívanečky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 sáček mražené zeleniny, 2 lžíce sušených hub, 150g hladké mouky, 200ml mléka, 2 vejce, na špičku nože prášku do pečiva, sůl, mletý pepř, olej
Recept na přípravu:
Houby namočíme přes noc do studené vody. Druhý den přidáme zeleninu, vše podusíme doměkka, scedíme, necháme vychladnout a pokud je potřeba, trochu nakrájíme. Poté přimícháme ostatní suroviny, smažíme lívanečky a podáváme s tatarskou omáčkou.
Další recepty:
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Pařížská šlehačka šlehaná pomalu na co nejnižší výkon.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou můžeme ozdobit čokoládou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podáváme sypané strouhaným tvarohem.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Ovesné lívanečky
Zeleninové lívanečky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.