Recepty

Recepty > zeleninové > zeleninové špaldoto

Zeleninové špaldoto

Potřebné suroviny:

120 g špaldových krup, 60 g rýže, po polovině červené, žluté a zelené papriky, 0,125 l šlehačky, 1 cibule, 1 pórek, zelená petrželka, olej, trochu worchestrové a sójové omáčky, trochu zeleninového vývaru, kečup, nastrouhaný sýr

Postup přípravy:

Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme rýži, krátce opečeme, podlijeme trochou vývaru, necháme projít varem, zmírníme oheň, přidáme uvařenou špaldu, nakrájenou papriku, pórek, petrželku a na mírném ohni dusíme tak dlouho, dokud se všechna voda neodpaří. Vmícháme šlehačku, sůl, pepř, worchestrovou a sójovou omáčku a krátce podusíme (do sucha). Polijeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a zelenou petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.

Další jídla:
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Baskické fazole se sosem.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Španělská omeleta

Recepty
Motto

Zeleninové špaldoto pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.