Recepty > polévky > zeleninový bujon se zavářkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vody nebo vývaru z kostí, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 většího celeru, 2 pórky, kousek květáku, 2 lžíce zeleného hrášku nebo hrst fazolek, 1 rajče, sůl, 4 dkg másla
Zavářka: nočky, knedlíčky, nudle, rýže
Recept na přípravu:
Zeleninu očistíme. Všechny oprané listy, natě a slupky vyvaříme s kostmi. Poté vývar odcedíme a dáme postupně vařit zeleninu, podle délky doby vaření jednotlivých druhů zeleniny. Zeleninu krájíme na nudličky, čtverečky nebo plátky. Do polévky zavaříme nebo vkládáme různé vložky nebo zavářky.
Další recepty:
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Falešná slepičí polévka s nudličkami.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Zeleninový bujón s bylinkami
Zeleninový bujon se zavářkou přináší na talíře svoji chuť.