Recepty

Recepty > polévky > zeleninový vývar s bylinkami

Zeleninový vývar s bylinkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce oleje, 120 g nadrobno nakrájené cibule, 120 g nadrobno nakrájeného pórku, 120 g nadrobno nakrájené mrkve, 4 nadrobno nakrájené řapíky celeru, 90 g nadrobno nakrájeného fenyklu (nebo trošku sušeného), 90 g nadrobno nakrájených rajčat, 2,25 litru vody, 4 snítky petrželky, snítka tymiánu, bobkový list

Recept na přípravu:

Do mušelínového pytlíčku zavážeme: 4 snítky petrželky, snítka tymiánu, bobkový list.

Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a pórek a opékáme je na mírném ohni za občasného zamíchání 5 minut doměkka. Přidáme zbývající zeleninu a přikrytou dusíme 10 minut. Přelijeme vodou, vložíme pytlíček s bylinkami a mírně vaříme 20 minut. Vývar procedíme, vychladíme a dáme do chladničky. Zmrazený v porcích vydrží až 3 měsíce.

Další recepty:
Krémová česnečka s brambory.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Mexická fazolačka kterou ochutíme estragonovým octem.
Bramborová česnečka s kořením.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krupicová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželovou natí.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Zeleninový vývar vydrží zmrazený.
Čínská nudlová polévka

Recepty
Motto

Zeleninový vývar s bylinkami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.