Recepty > zelí > zelím plněné buchty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 1 kostka cukru, 1/4 litru mléka, 3 lžíce másla, 1 vařený brambor, 1 vaječný žloutek, sůl, 250 g dušeného ochuceného zelí
Recept na přípravu:
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek, přidáme ho k mouce. Jemně nastrouháme vařený brambor. Zamícháme s moukou, přidáme sůl, tuk, žloutek a podle potřeby mouku. Vypracujeme těsto, necháme odpočinout. Dále tvoříme buchty, které plníme vychladlým dušeným zelím. Dáme na plech, potřeme olejem a dáme péci.
Další recepty:
Chlebové placky opékáme na pánvi s několika kapkami oleje.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Bramborová buchta pečeme na plechu.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Bůčkové knedlíky s kysaným zelím propícháme párátkem.
České buchty pečeme v pekáčku vyloženém pečícím papírem.
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelím plněné buchty.