Recepty > zelí > zelím plněné pirohy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 balíček listového těsta, tuk, mletý pepř, 250 g hlávkového zelí, 4 vejce, kopr, polohrubá mouka
Recept na přípravu:
Očištěné zelí nakrájíme na malé kostičky a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Poté je scedíme, necháme okapat a vymačkáme přebytečnou vodu. 3 vejce uvaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s nasekaným koprem a vařeným zelím. Směs osolíme, opepříme. Těsto rozválíme na válu na plát, rozdělíme nožem na větší čtverce a na každý položíme kopeček zelné nádivky. Zabalíme pirohy, přeložíme je na vymazaný plech, potřeme vejcem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Další recepty:
Halušky se zelím z brambor.
Zelná polévka s klobáskou.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Plněné bramboráky podáváme se zeleninou dle chuti.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Zelné závitky plněné mletým masem vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
Chlebové placky opékáme na pánvi s několika kapkami oleje.
Rajská polévka s rýží kterou do hotové polévka přidáme.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelím plněné pirohy.