Recepty > omáčky > zelná omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 menší hlávky bílého zelí, 2 hrsti kysaného zelí, 2 klobásy, 5 vařených větších brambor, 1 smetana na vaření, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 kávová lžička drceného kmínu, 1 polévková lžíce sladké papriky, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 1 polévková lžíce sušené majoránky, máslo, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1,5 l vývaru, sůl
Jak připravit tento recept:
Hlávkové zelí si nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky a pokud je kysané zelí příliš dlouhé, překrájíme jej. Klobásu nakrájíme na kolečka. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, posekaný česnek a osmahneme. Zasypeme paprikou, přidáme na proužky nakrájené hlávkové zelí a kysané zelí, kmín, sladkou papriku, bobkové listy, nové koření, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut, poté přidáme nakrájené vařené brambory, majoránku, přilijeme smetanu, prohřejeme, zahustíme světlou jíškou a vaříme dalších 10 minut.
Další recepty:
sýrová omáčka se zeleninou pro děti, sýrová omáčka s česnekem a těstoviny, kuřecí karbanátky, zapečené těstoviny s houbami, sýrem a rajčaty, bílá polévka s vajíčkem, kuře pečené na zelí, kuře na zázvoru se sýrovou omáčkou, kuřecí špíz bez jehly, znojemská omáčka, gnocchi, italská zeleninová polévka minestrone, zavařená rajčatová omáčka, zapečené houby s hermelínem, rajská omáčka
Dobrou chuť vám přeje zelná omáčka.